Låt din katt spela på din iPad

Spela på din surfplatta och aktivera din katt

Katter är av naturen lekfulla. De vill gärna klättra och jaga saker. Förmodligen handlar det om en instinkt för att överleva som vuxen, att kunna klättra när fara väntar eller att kunna jaga för att få föda. Katter förtjänar dock att hoppa över tröskeln till 2000-talet. De lever i en modern värld precis som vi. Några spelutvecklare har gjort sitt bästa för att modernisera katters liv och utvecklat spel för surfplattor – och det är precis så genialiskt som det låter. Även katter förtjänar att spela.

Utbudet av spel för katter är större än man kan tro. Det finns appar för både iPhone och Android. Spelen är mycket enkla och katten förstår per automatik vad den behöver göra. Det mest kända av spelen som finns tillgängliga går ut på att katten ska jaga antingen en mus, en fjäril eller en laserpekare. När spelet är igång uppfattar katten snabbt att musen, fjärilen eller laserpekaren rör på sig och naturligtvis vill katten få tag på dessa genom att använda sina tassar. Sedan kan du se vilken poäng din katt skrapat ihop. Ett annat spel tar fram kattens kreativa ådra genom att låta den måla. Genom att dra tassen längs skärmen ser du hur din katt skapar konst. Du har till och med möjlighet att skriva ut din katts alster. Och ja, katter älskar att spela dessa spel precis lika mycket som du uppskattar spel.

Du behöver inte vara rädd för att katten ska repa skärmen. Katters klor består av keratin, precis som människors naglar. Sedan är skärmen gjord av glas som är starkare än keratin. Trots detta är det farligt att garantera något eftersom allt kan hända. Spelet fungerar dock lika bra om du har skyddsplats på din skärm, vilket naturligtvis minimerar riskerna för repor ytterligare. Låt din katt spela och ha kul!

spela